Om oss

Nätverket Stoppa gruvan i Rönnbäck startades på initiativ av Marie Persson (årets västerbottning 2012) med anledning av de påbörjade gruvprospekteringarna efter nickel i Rönnbäck i Björkvattsdalen, Tärnafjällen. För några år sedan började Marie nysta i vad gruvprospekteringarna egentligen innebar och hon hittade ett stort glapp mellan gruvbolagets propaganda och den lokala befolkningens medvetenhet om de risker den planerade gruvan skulle medföra.

Facebook startades nätverket Stoppa gruvan i Rönnbäck för att verka som informationsspridare och motkraft till gruvlobbyn.
Vi vill värna miljö, hälsa, urfolk och lokal befolkning för framtida generationer.

Vill du va med och engagera dig?
Det går att göra på flera vis, här är några;
– Gå med i vår förening “Stoppa gruvan i Rönnbäck i Björkvattsdalen, Tärnaby”. Det kostar bara 20 kr per person och år. Föreningen ska visa att vi är många som INTE STÖDJER en nickelgruva i Rönnbäck/Umeälven, Björkvattsdalen i Hemavan/Tärnaby. Medlemsavgift sätts in på bankgiro 559-7356. Glöm inte ange ditt namn, adress och ev e-post. Vi hoppas att så många som möjligt vill stödja föreningens fortsatta arbete. Allt stöd behövs!
Föreningens adress: Stoppa gruvan i Rönnbäck i Björkvattsdalen, Tärnaby
c/o Marie Persson, Tärnamo 123, 920 64 Tärnaby
E-post: marie@kvanne.se

– Prata om den planerade gruvan i Rönnbäck med människor du känner och även dom du inte känner.

– Gå med i våran Facebookgrupp Här delar vi artiklar och nyheter som är av intresse så att alla kan ta del av vad som händer.

– Prenumerera på våran blogg. Vi lägger upp aktiviteter, möten och annat som är av vikt.

– Engagera dig själv! Hur ser framtiden ut för Tärnaby-Hemavan, Västerbotten, Norrland och Sverige? Prata med folk i din närhet och politiker.

Leave a comment